D Sweetest Thing

Wednesday, December 29, 2004

Sikap Orang Melalui Kentutnye

korang tergolong kategori mana haa?

1. ORANG YANG TIDAK JUJUR
Orang yang kalau kentut, selalu menyalahkan orang lain

2. ORANG BANGANG
Orang yang menahan kentutnya berjam jam

3. ORANG YANG BERWAWASAN JAUH
Orang yang tahu bila dia hendak kentut

4. ORANG SENGSARA
Orang yang nak kentut tapi tak boleh kentut

5. ORANG YANG MISTERI
Orang yang kalau kentut, orang lain takkan tahu

6. ORANG YANG GUGUP
Orang yang tetiba tahan kentutnya bila tiba masa untukkentut

7. ORANG YANG PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
Orang yang selalu menganggap kentutnya berbau harum

8. ORANG YANG SADIS
Orang yang kentut di katil, terus mengibaskankentutnya pada katil orang lain

9. ORANG YANG PEMALU
Orang yang kalau kentut selalunya tak berbunyi tapiselalu merasa malu sendiri

10. ORANG YANG STRATEGIK
Orang yang sering menyembunyikan kentutnya denganketawa terbahak-bahak agar tidak
didengari oleh orang lain

11. ORANG YANG BODOH
Orang yang dah kentut, kemudian menarik nafas untukmenggantikan agin yang keluar

12. ORANG YANG PELIK
Orang yang kalau terkentut, mengeluarkannyasedikit-sedikit sampai bunyi "tit-tit-tittt"

13. ORANG YANG SOMBONG
Orang yang kalau kentut selalu berasa bangga dengankentutnya

14. ORANG YANG PERAMAH
Orang yang sering mencium kentut orang lain

15. ORANG YANG TIDAK SUKA BERGAUL
Orang yang selalu kentut bersembunyi

16. ORANG YANG AKUATIK
Orang yang selalu kentut dalam air sampai berbunyi "blekutuk-blekutuk-bloop-bloop-bloopp"

17. ORANG YANG ATLIT
Orang yang kalau kentut, sering mengeluarkan tenaga dalaman

18. ORANG YANG JUJUR
Orang yang sering mengaku apabila terkentut

19. ORANG YANG PINTAR
Orang yang boleh menilai bau kentut seseorang

20. ORANG YANG ROMANTIK
Orang yang sering memuji-muji kentut pasangannya tu merdu dan wangi

Tuesday, December 28, 2004

Friend Is...

(A)ccepts you as you are
(B)elieves in "you"
(C)alls you just to say "HI"
(D)oesn't give up ! ! on you
(E)nvisions the whole of you (even the unfinished parts)
(F)orgives your mistakes
(G)ives unconditionally
(H)elps you
(I)nvites you over
(J)ust "be" with you
(K)eeps you close at heart
(L)oves you for who you are
(M)akes a difference in your life
(N)ever Judges
(O)ffer support
(P)icks you up
(Q)uiets your fears
(R)aises your spirits
(S)ays nice things about you
(T)ells you the truth when you need to hear it
(U)nderstands you
(V)alues you
(W)alks beside you
(X)-plains thing you don't understand
(Y)ells when you won't listen and
(Z)aps you back to reality

Thursday, December 23, 2004

Life is:


Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is a sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is struggle, accept it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.


Tuesday, December 14, 2004

Kau Pergi Jua


there's no more d sweetest thing...

Wajahmu
Seindah serinya pelangi nan indah
Seharum mawar putih segar berkembang

Wajahmu
Mengapa sering terbayang di mataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku

Sayangku
Tahukah kau di dalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci

Kau bunga
Ingin ku suntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku

Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi

Kau pergi jua
Setelah cintaku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali


Thursday, December 09, 2004

apsal haa?

dah 3 minggu aku tak balik umah mak...apa agaknyer diorg buat...yelaa...kuranglaa sikit volume mak aku kalau aku ngan zana takde...aku rasa pindah umah nenek aku jalan terbaik untuk semua dalam situasi macam nih...dengan cara nih, semua orang bahagia...mak aku taklaa sakit hati lagi tengok aku...aku pun tak kecik hati...takde "orang" kacau dah...tempat keje dekat, jalan kaki leh jimat...nenek ngan atuk aku ada orang tengok...kengkawan aku pun takde masalah aku pindah...ok jer...
tapi...apsal aku rasa cam ada yang tak kena haa? confuse2...

Tuesday, December 07, 2004

interbiu...

akum...aku baru create blog nih...thanx to my fren...tinie yang perkenalkan kat aku...
smalam masa aku tgh pack2 barang nak balik, ada call...bila aku angkat rupanyer orang dari HSBC..apalagi..gelabah aku carik kertas yang aku dah siap tulis nak cakap apa...sebenarnyer dah lama aku tunggu dia call...takut gak takde peluang...capai jer kertas aku terus dok kat sudut ofis...takut gak kalau2 staf lain dengar...yelaa...aku baru gaklaa keje kat sini...dah nak blah...bukan apa...aku cuma mencari peluang yang lebih baik...sampai bila aku nak jadi kerani kan?
ok, sambung balik...berbuih2laa aku speaking...dengan bantuan kertas tuh...Alhamdulillah..taklaa gabra sangat...hehe...aku bodeklerr sikit kater aku nak keje sana coz aku suka cakap omputih...respon dia pun cam bagus jer...dia kata dia akan contact aku lagi untuk panggil interbiu kat Cyberjaya...YAhoo!! ujian pertama dah lepas...skarang nak prepare untuk ujian kedua plak...doakan aku eh...supaya aku tak gabra...amin...